Naše priče

Radnici sa Šri Lanke odlučili su promijeniti svoj život u Hrvatskoj

ZAGREB — U prosincu 2019. godine, radnici sa Šri Lanke došli su u Hrvatsku raditi u proizvodnji obuće u tvrtki Ivančica d.d. koja posluje u Ivancu. 

Ivančica je zaposlila radnike putem Astra Centra, dobrobitne korporacije koja pruža društveno odgovorno zapošljavanje za tvrtke u Hrvatskoj.
Proizvodna tvrtka zaposlila je radnike putem Astra Centra, dobrobitne korporacije koja pruža društveno odgovorno zapošljavanje za tvrtke u Hrvatskoj. Astra je društveno poduzeće koje nije samo pružatelj usluge posredovanja pri zapošljavanju u cjelokupnom procesu, već brine o pravilnoj integraciji radnika kako bi osigurali njihov poslovni uspjeh, kao i njihovu prilagodbu u zajednici za vrijeme trajanja ugovora. Zaposlenici Ivančice dobro su primili strane radnike, a voditeljica ljudskih resursa za strane radnike sa Šri Lanke kaže da predano rade te su vrlo odgovorni i savijesni.

read more

Astra Centar jedan od panelista na sjednici HGK o nedostatku radne snage i zapošljavanju stranih radnika

RIJEKA, travanj 2019 — Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka organizirala je zajedničku sjednicu stukovnih skupina kako bi tvrtkama predstavili nove mjere aktivne politike zapošljavanja te ponudili rješenja za problem nedostatka radne snage. Savjetnik za radnu politiku i zapošljavanje HGK, Davorko Vidović, upozorio je članice Komore o dramatičnom stanju nedostatka stručne radne snage zbog čega se tvrtke se nalaze pred ogromnim izazovima kako doći do radnika koji su im potrebni. Među mogućim rješenjima je i zapošljavanje strane radne snage koje je predstavio Denis Delogu iz Astra Centra.

read more

Mogu li kvalificirani strani radnici unaprijediti već uspješnu Koprivnicu

KOPRIVNICA, travanj 2019 — Gradska vlast Koprivnice dočekala je Astra Centar na zajedničkom informativnom sastanku o društveno odgovornom zapošljavanju u svome gradu. Gradonačelnik Mišel Jakšić, uz potporu voditelja gradskih odjela i lokalnih poduzetnika, vodio je događaj pozdravljajući delegaciju Astra Centra na čelu s direktorom regionalnih operacija Denisom Delogu.

read more

Pomoć hrvatskim tvrtkama u zapošljavanju kvalificiranih stranih radnika

PULA, travanj 2019 — Astra Centar održao je prezentaciju “Način, uvjeti i proces zapošljavanja kvalitetnih stranih radnik” u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Pula. Prezentacija se održala u sklopu redovnih konzultacija ŽK Pula koje pomažu članovima da dobiju najnovije informacije o događajima, inovacijama i pitanjima koja se tiču industrije. Informativni sastanak vodio je Denis Delogu, direktor regionalnih operacija uz potporu kolege i direktora Tomislava Petrušića.

read more

Posts on Calendar

January 2020
M T W T F S S
« Dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031