KOPRIVNICA, travanj 2019 — Gradska vlast Koprivnice dočekala je Astra Centar na zajedničkom informativnom sastanku o društveno odgovornom zapošljavanju u svome gradu. Gradonačelnik Mišel Jakšić, uz potporu voditelja gradskih odjela i lokalnih gospodarstvenika, vodio je događaj pozdravljajući delegaciju Astra Centra na čelu s direktorom regionalnih operacija Denisom Delogu.

 

Koprivnica je jedan on najprogresivnijh gradova u Hrvatskoj, koji je prvi dobio ISO certifikat 37120 za kvalitetu gradske usluge i visoku kvalitetu života. Sedmi je u Europi s takvim certifikatom. Dario Jembrek iz Ureda gradonačelnika podijelio je s prisutnima najistaknutije napore kojima su grad učinili privlačnim za investitore i građane, kao što je električni vozni park, besplatni gradski bicikli i vrlo privlačni poticaji za investitore.

 

Denis Delogu iz Astra Centra objasnio je predanosti društveno odgovornog zapošljavanja i nastojanja da se strani radnici dovedu u zemlju. Predstavio je oblik poslovanja Astra Centra kao društveno odgovornog poduzeća i dobrobitne korporacije. Hrvatska se po prvi puta susreće s tvrtkom za zapošljavanje čija je misija zapošljavanje na društveno odgovoran način. Kroz informativne sastanke, Astra želi osvijestiti lokalne vlasti i poduzetnike o mogućnostima razvoja poslovanja zapošljavanjem kvalificiranih stranih radnika uz stvaranje globalnog utjecaja na društvo.

 

Među delegacijom Astra Centra bili su i predstavnici središnje tvrtke u SAD-u, Aster International. Najistaknutiji među njima su predsjednik Odbora Guillaume Sarkozy i CEO Leah Zveglich. Guillaume je podijelio svoje zadovoljstvo s primljenom dobrodošlicom cijeloga tima. Posebno je impresioniran naporima gradske vlasti da Koprivnicu učine suvremenim gradom kroz tehnološke i investicijske inicijative. Zveglich je sastanak zatvorila uvidom kako je osim dovođenja stranih radnika, želja i dovesti potencijalne investitore kako bi se upoznali s mogućnostima ulaganja u razvoj grada.