Društveno odgovorno zapošljavanje stranih radnika nudi hotelijerima i ugostiteljima rješenje sve većeg problema nedostatka radne snage koja omogućava nesmetan rad. Astra Centar, hrvatska podružnica dobrobitne korporacije za društveni utjecaj, predstavlja novi koncept zapošljavanja u Hrvatskoj.

Jučer u hotelu Kompas u Dubrovniku, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – ŽK Dubrovnik, Obrtničkom komorom Dubrovačko-neretvanske županije i Cehom ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komoreAstra Centar predstavio je hotelijerima i ugostiteljima model društveno odgovornog zapošljavanja u Hrvatskoj.

CEO Astra Centara, Leah Zveglich objasnila je sudionicima cilj društveno odgovornog zapošljavanja, koji je zadovoljenje potreba poslodavaca i radnika – poslodavci razvijaju svoje poslovanje, a radnici dobivaju priliku za rad i postizanje financijske održivosti. To su također i principi dobrobitnih korporacija (benefit corporation). Astra Centar je jedna od malobrojnih tvrtki u svijetu koje posluju kako bi ostvarile društveni utjecaj za zajednicu, a ne samo za svoju tvrtku i zaposlenike.

 Dubrovnik Info Session

Predstavnici tvrtki bili su željni čuti više o radu Astra Centra u Hrvatskoj.

Astra Centar je dio svjetskog pokreta B-Corp koje podržavaju UN ciljeve održivog razvoja – promoviranje uključivog i održivog ekonomskog rasta, punu i produktivnu zaposlenost te dostojanstven rad za sve.

Gđa. Nikolina Trojić iz ŽK Dubrovnik i gđa. Nikolina Farčić, predsjednica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika, prepoznale su važnost ovakvog, prema njihovim riječima – humanog zapošljavanja te su iskazale svoju potporu Astra Centru. Za gsp. Stjepana Perića, ugostitelja iz Dubrovnika, to je jedini ispravni model zapošljavanja stranih radnika te potiče tvrtke u turizmu da ga prihvate.

Ivana Petrušić, direktorica zapošljavanja i Tomislav Petrušić, direktor Astra Centra Hrvatska, prisustvovali su prezentaciji i u detalje objasnili procedure pri zapošljavanju stranih radnika – od samog procesa zapošljavanja preko obuke do dolaska stranih radnika u Hrvatsku – sve s ciljem olakšanja postupka zapošljavanja i za poslodavce i za radnike.