Astra Centar generalna direktorica Leah Zveglich potpisala je Memorandum o razumijevanju sa predsjednikom sa predsjednikom Udruženja ugostitelja, Franz Letica prošlog 25. siječnja 2019. u Zagrebu. Sporazum o razumijavanju je uspostaviti suradnju između dvije strane na provedbi društveno odgovornog zapošljavanja kako bi se podržala rastuća potreba Hrvatske za radnicima. Aster International, krovna kompanija u čijem vlasništvu je Astra Centar, također je sudjelovala kroz prisustvo uvaženog člana Upravnog odbora gospodina Guillaume Sarkozy. Podršku je dala i gospođa Tracy McWilliamčlanica odbora Aster Impacta, američkog inkubatora društvenog poduzetništva koji je podržao početak poslovanja grupacije Aster International. Svečanom događanju također je sudjelovao i Dr. Zvonimir Šoštar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Zagrebu.ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Zagrebu.

“Ovo je dobar korak. Vrlo je aktualan trenutak s obzirom da je Hrvatska suočena sa ogromnim nedostatkom radne snage.”, izjavio je gospodin Letica.

Gospođa Zveglich je izjavila da su građani Hrvatske obdareni prekrasnom zemljom koju treba podijeliti sa svijetom. Samo trebaju vjerovati u sebe. Prisutnost dr. Šoštara dobrodošao je simbol suradnje privatnog i javnog sektora. Razmatra mogućnost da radnicima migrantima omogući polaganje regulatornih ispita na stranom jeziku. Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju održano je u Starom Puntijaru čiji je vlasnik gospodin Zlatko Puntijar odlično ugostio sve prisutne. On vidi ovo potpisivanje suradnje kao vrlo važan korak s obzirom da iz prve ruke može potvrditi koji problem svakodnevnom poslovanju stvara kroničan nedostatak radnika.