PULA, travanj 2019 — Astra Centar održao je prezentaciju “Način, uvjeti i proces zapošljavanja kvalitetnih stranih radnik” u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Pula. Prezentacija se održala u sklopu redovnih konzultacija ŽK Pula koje pomažu članovima da dobiju najnovije informacije o događajima, inovacijama i pitanjima koja se tiču industrije. Informativni sastanak vodio je Denis Delogu, direktor regionalnih operacija uz potporu kolege i direktora Tomislava Petrušića.

 

HGK – Županijska komora Pula je regionalna podružnica Hrvatske gospodarske komore za Istarsku županiju. Ima gotovo 10.000 uglavnom aktivnih članova koji su pravne osobe s gospodarskom djelatnošću, dok se preostali dio sastoji od institucija i dobrovoljnih članova (obrta, OPG-ova).

 

Neke od važnijih tema rasprave bile su usporedba troškova za zapošljavanje stranih radnika za sezonsko ili puno radno vrijeme, regionalni izvor radnika i proces zapošljavanja. Osim toga, sudionici su saznali o poslovnoj prirodi tvrtke Astra kao društveno odgovornog poduzeća i dobrobitne korporacije. Hrvatska se po prvi puta susreće s tvrtkom za zapošljavanje koja je predana društveno odgovornom zapošljavanju. Kroz informativne sastanke, Astra želi osvijestiti lokalne vlasti i poduzetnike o mogućnostima razvoja poslovanja zapošljavanjem kvalificiranih stranih radnika uz stvaranje globalnog utjecaja na društvo.